Ознака: загадување

ЌЕ СЕ РАСПИШЕ ЛИ КОНЕЧНО ТЕНДЕР ЗА НАБАВКА НА МЕРНИ СТАНИЦИ?

ЌЕ СЕ РАСПИШЕ ЛИ КОНЕЧНО ТЕНДЕР ЗА НАБАВКА НА МЕРНИ СТАНИЦИ?

Иако Советот на Општина Кочани уште во пролетта 2022 година донесе одлука за набавка на три мерни станици за контролирање на квалитетот на воздухот, иако сето тоа како ставка е влезено со првиот Ребаланс на Буџетот на Општина Кочани за 2022 година, од набавката засега ништо. Чудно е но и загрижувачки што граѓаните секојдневно се…

ЌЕ СТАВИ ЛИ НЕКОЈ КРАЈ НА ОВА ЛУДИЛО?

ЌЕ СТАВИ ЛИ НЕКОЈ КРАЈ НА ОВА ЛУДИЛО?

Клипот и фотографијата кои беа споделени во текот на вчерашниот ден на групата „За здрав живот во Кочани“ го наметнува само по себе прашањето: „Ќе му стави ли некој крај на ова лудило?“. Ова е дел од Кочанска река снимена во текот на вчерашниот ден (Сабота) кај мостот на влезот пред Горни Подлог. Самата фотографија…

СТАНАРИТЕ ОД ЗГРАДАТА КАЈ БЕТОН АПЕЛИРААТ: „НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА СЕ ШИРАТ БОЛЕСТИ ПО ГОРЕШТИНИТЕ“

СТАНАРИТЕ ОД ЗГРАДАТА КАЈ БЕТОН АПЕЛИРААТ: „НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА СЕ ШИРАТ БОЛЕСТИ ПО ГОРЕШТИНИТЕ“

Дел д станарите што живеат во зградата каде што се сместени канцелариите на „Бетон“ испратија две фотографии и текст со кого апелираат до надлежните да почнат да си ја вршат својата работа за да не дојде до некои нови болести по овие високи температури. Текстот Ви го пренесуваме во целост: „Се надеваме дека ќе сакате…

ДЕТСКАТА АМБАСАДА „МЕЃАШИ“ СО ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКАТА ИНИЦИЈАТИВА ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО И ОСУДА ЗА ЗЛОУПОТРЕБАТА НА ДЕЦАТА ВО КОЧАНИ

ДЕТСКАТА АМБАСАДА „МЕЃАШИ“ СО ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКАТА ИНИЦИЈАТИВА ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО И ОСУДА ЗА ЗЛОУПОТРЕБАТА НА ДЕЦАТА ВО КОЧАНИ

Детската амбасада „Меѓаши“ од Скопје дава целосна поддршка на граѓанската иницијатива против аерозагадувањето во Кочани и ја осудува злоупотребата на децата во активности што се поврзани со промовирање на субјекти кои ја нарушуваат животната средина. На средба со членовите на Иницијативниот одбор за здрав живот во Кочани, претседателот на детската амбасада, Драги Змијанац попладнево го…

ДАЛИ ИЗДАДЕНАТА А ИНТЕГРАЛНА ДОЗВОЛА НА „ПЕЈПАР МИЛ“ Е ВО СОГЛАСНОСТ СО ЗАКОНОТ?

ДАЛИ ИЗДАДЕНАТА А ИНТЕГРАЛНА ДОЗВОЛА НА „ПЕЈПАР МИЛ“ Е ВО СОГЛАСНОСТ СО ЗАКОНОТ?

Запирање со работа на котелот на пелети и замена на горивото со метан, постојано мерење на издувните гасови од оџакот и нивно објавување на веб страницата на фабриката, како и инсталирање на станица за пречистување на отпадните води и редовно чистење на лагумите во фабриката „Пејпар мил“ во Кочани е она што го нагласија како…

БОРБАТА ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО ОД СТРАНА НА „ПАЈПЕР МИЛ“ ПРОДОЛЖУВА, НО САМО ПРЕКУ FACEBOOK

БОРБАТА ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО ОД СТРАНА НА „ПАЈПЕР МИЛ“ ПРОДОЛЖУВА, НО САМО ПРЕКУ FACEBOOK

Обидот да се организира состанок на кој ќе се избереше група на граѓани која ќе го посетеше раководниот тим на „Пајпер мил“ и преку преговори ќе се изнајдеше заеднички јазик за доброто на сите, пропадна. Како што сме информирани на состанокот кој требаше да биде кај „Атомските згради“ се собраа „загрижени“ граѓани ни повеќе, ни…

РЕАКЦИЈА ОД ГРУПА РЕКРЕАТИВЦИ, ЉУБИТЕЛИ НА ПРИРОДАТА

РЕАКЦИЈА ОД ГРУПА РЕКРЕАТИВЦИ, ЉУБИТЕЛИ НА ПРИРОДАТА

Група рекреативци ни испратија еден краток допис и неколку фотографии направени од околните ридови, се со цел подетално да ни ги опишат проблемите со кои се судруваат а со единствена причина, депонијата која никако да престане да испушта чад и непријатен ирис. „Почитувани пријатели, денес ние љубителите на природата намерно се поделивме во неколку групи…

ДЕПОНИЈАТА НИКАКО ДА ИЗГАСНЕ

ДЕПОНИЈАТА НИКАКО ДА ИЗГАСНЕ

Кочани денес, 06.01.2022 година, 14:10 часот фотографирано од м.в. „Припор“, глетката ни малку за уживање и релаксација. Главната депонија никако да престане да чади и да испушта непријатен мирис кој може да се осети дури и на спротивниот дел од самата депонија. Преди два дена во групата „За здрав в живот во Кочани“ имаше објава…

И ДЕНЕС БЕЗ РЕАКЦИИ ЗА ГЛАВНАТА ДЕПОНИЈА ЧАДИ ЛИ ЧАДИ

И ДЕНЕС БЕЗ РЕАКЦИИ ЗА ГЛАВНАТА ДЕПОНИЈА ЧАДИ ЛИ ЧАДИ

Ниту одговорните инспектори да излезат на терен, ниту одговорните од КЈП „Водовод“ да зуцнат нешто, никој, ама буквално никој не го интересира дали Главната депонија гори и чади и дали жителите на Кочани се гушат во чад. Можеби за инспекторите е оправдано што не реагираат бидејќи не се сигурни дали од јануари оваа година им…

ГЛАВНАТА ДЕПОНИЈА ВЕЌЕ НЕ ЧАДИ, ТАА СЕГА ПОЧНА И ДА ГОРИ

ГЛАВНАТА ДЕПОНИЈА ВЕЌЕ НЕ ЧАДИ, ТАА СЕГА ПОЧНА И ДА ГОРИ

Главната депонија за која претпладнето добивме повеќе фотографии од наши сограѓани кои патуваа кон Пониква дека испушта густ чад повеќе не чади, таа сега и чади и гори. Таква беше сликата попладнето некаде пред 16 часот. Депонијата почна да гори и доколку надлежните не преземат посериозни мерки за нејзино угаснување ветерот може да го разгори…

 • 1
 • 2