ТППЕ – КОЧАНИ И ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СПРОВЕДОА ТАКТИЧКО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ“

мај 19, 2022
0 минути

Во пресрет на 20. Мај, „Денот на пожарникарите“, денес Територијалната Противпожарна Единица – Кочани во соработка со „Црвен Крст“ – Кочани спроведоа тактичко показна вежба во Компанијата „Амфенол Технолоџи“.

Целта на вежбата беше спасување на вработените по евентуалното избивање на пожар како и давањето прва помош на ранетите во пожарот.

На задоволство на присутните, и пожарникарите како и на волонтерите од „Црвен Крст“ покажаа дека секогаш се спремни да реагираат во вакви ситуации и да ги спасат најпрвин вработените а потоа и имотот.

С. Ивановски