Граѓани

ЧИТАТЕЛИТЕ СО НЕПРИСТОЈНИ КОМЕНТАРИ И ВУЛГАРНОСТИ ЌЕ БИДАТ БЛОКИРАНИ

ЧИТАТЕЛИТЕ СО НЕПРИСТОЈНИ КОМЕНТАРИ И ВУЛГАРНОСТИ ЌЕ БИДАТ БЛОКИРАНИ

Почитувани пријатели, почитувани читатели, По речиси половина година како администратор на порталот сакам повторно да Ве замолам за пристојност при давањето коментари со што би го сочувале дигнитетот на страната. Иако досега неколкупати Ве имам замолено, иако во последните неколку месеци околу 200 читатели ги имам блокирано, дел од Вас, од вистински или од лажни…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 06.06.2022 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 06.06.2022 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

За Понеделник (06.06.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 08:30 – 14:00 часот ќе имаат: улиците: „Јане Сандански“ и „Александар Македонски“, како и викенд населбата од „Бавчалук“ до Брана Гратче.

АПЕЛ: ИСЧИСТЕТЕ ЈА РЕКАТА И СПАСЕТЕ НЕ ОД ЗМИИТЕ

АПЕЛ: ИСЧИСТЕТЕ ЈА РЕКАТА И СПАСЕТЕ НЕ ОД ЗМИИТЕ

Речното корито обраснато со висока трева, кејот на реката од двете страни исто така со висока трева а жителите што живеат на потегот од „Железнички мост“ кон базенот живеат во страв од наездата на змиите кои влегуваат во нивните дворови па и домови. „И ние сме дел од жителите кои редовно си ги плаќаат давачките…

ПОВИК ДО СИТЕ МЛАДИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

ПОВИК ДО СИТЕ МЛАДИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија започна со имплементација на проектот „Гаранција за млади“во рамки на кој им се овозможува на младите лица од 18 до 29-годишна возраст, кои не се вработени, ниту се вклучени во образование или обука (NEET), да добијат соодветна понуда за работа, да го продолжат своето образование или да бидат…

ИЗВЕСТУВАЊE ОД МАКЕДОНИЈАПАТ

ИЗВЕСТУВАЊE ОД МАКЕДОНИЈАПАТ

На патниот правец 2251 Пробиштип-Лесново од 31.05.2022 ќе бидат изведувани градежни работи (асфалтирање) така што истиот ќе биде затворен за секаков вид на сообраќај во периодот од 11:00 -17:00 ч. Диспечерски – информативен центар ЈП Македонијапат

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM

Синоќа во Кочани во 71 година од животот почина Киро Герасимов. Герасимов остави длабоки траги во кочанското издавачко творештво. Беше поет, новинар, публицист и преведувач за што имаше добиено голем број признанија како во општината, во Македонија, така и надвор од неа. Кочанската јавност ќе го памети по големиот број на издадени книги од речиси…

ДА, ДА ДОНИРАМЕ ЗА ВИКТОРИЈА

ДА, ДА ДОНИРАМЕ ЗА ВИКТОРИЈА

Да ја покажеме уште еднаш нашата хуманост, да донираме и да и помогнеме на Викторија. Знам, сите тоа го можеме, па ајде да и помогнеме на Викторија

ЌЕ СЕ НАПРАВИ ЛИ УЛИЦАТА ИЛИ ДА ЧЕКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ?

ЌЕ СЕ НАПРАВИ ЛИ УЛИЦАТА ИЛИ ДА ЧЕКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ?

Дел од жителите на улицата Мишо Арсов од село Прибачево со јасна порака и прашање до надлежните но и со молба до нас да им ја објавиме испратеното порака.. „Кога конечно ќе ни ја направите улицата или пак ќе чекаме нови избори за да има нови ветувања. Неколку избори досега доваѓаат кандидатите со придружба и…

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА  „ПОП АРСОВ БЛАЖЕ“

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „ПОП АРСОВ БЛАЖЕ“

Објава и фотографии добивме од жители од улицата „Поп Арсов Блаже“ кои како што истакнуваат имаат проблем со доводното црево за вода а и со улицата која излегува на главната улица. „Ве молиме јавно пуштете ја објавата. Ние жителите на населба Трајаново трло и Шатровик сме изреволтирани од општината и одговорните за настанатата ситуација. Многу…

ВЛАДАТА ГО УКИНА ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО НОСЕЊЕ МАСКИ ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР СО ОДРЕДЕНИ ИСКЛУЧОЦИ

ВЛАДАТА ГО УКИНА ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО НОСЕЊЕ МАСКИ ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР СО ОДРЕДЕНИ ИСКЛУЧОЦИ

Владата на Република Северна Македонија на 37. седница ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести (КЗБ) утврдени од страна на Главниот координативен кризен штаб (ГККШ). Според овие препораки, Владата го укина задолжителното носење заштитни маски во затворен простор, со исклучок на здравствените установи, јавниот превоз, аптеките и домовите за возрасни лица и за лица…