Забава

IX МЕЃУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ТРАДИЦИОНАЛНИ ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ, ПЕСНИ И ОРА“

IX МЕЃУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ТРАДИЦИОНАЛНИ ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ, ПЕСНИ И ОРА“

Во организација на Фолклорниот Ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари а по повод верскиот празник „Ѓурѓовден“, од 5-8 Мај ќе се одржи 09-тото издание на Меѓународниот фолклорен фестивал „Традиционални Ѓурѓовденски обичаи, песни и ора“. Годинешната манифестација опфаќа одржување на концерти во Оризари и Село Видовиште (Општина Зрновци) на кои ќе земат учество околу 700 учесници од…

ПРЕКРАСНА ПРЕДВЕЛИГДЕНСКА ЗАБАВА „АМИЧИ“ МУ ПОДАРИ НА КОЧАНИ

ПРЕКРАСНА ПРЕДВЕЛИГДЕНСКА ЗАБАВА „АМИЧИ“ МУ ПОДАРИ НА КОЧАНИ

Во пресрет на Велигденските празници во организација на Приватната детска градинка „Амичи“ од Кочани, во „Паркот на Револуцијата“ беше организиран „Велигденски хепенинг“. Во присуство на голем број роднини и пријатели како и заинтересирани граѓани дечињата од латино клубот при Приватната детска градинка „Амичи“ приредија прекрасна детска забава гоја му даде посебно освежување на градот во…

ДОЖД НЕМАШЕ, АМА УЧЕНИЦИТЕ ОСТАНАА ВО УЧИЛИШТАТА

ДОЖД НЕМАШЕ, АМА УЧЕНИЦИТЕ ОСТАНАА ВО УЧИЛИШТАТА

„Денот на шегата“ кој децата со голема радост го очекуваа не се реализира како што тие го замислуваа, на отворено, на платото во Градскиот трговски центар и со дефиле низ улиците на градот, туку истиот го прославија во училиштата, во училишните дворови, во салите. Научени во последните две-три декади на едно големо „ЌЕ“, е причината…

„ROTARY RUN“ ТРКА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ

„ROTARY RUN“ ТРКА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ

Во организација на Ротари клубот „Кочани – Виница“ за прв пат се одржа урбаната трка „Rotary Run“ низ централните улици во Кочани. Трката започна пред Центарот за култура „Бели Мугри“ од каде на кружна патека низ улиците„Кеј на револуција“, „Борис Трајковски“, „Гоце Делчев“ и дел од „Маршал Тито“. На трката учествуваат над 230 учесници, во…

И З В Е С Т У В А Њ Е

И З В Е С Т У В А Њ Е

Ги известуваме граѓаните дека на ден 26 Март 2022 година (Сабота), со почеток во 18 часот Ротари клубот Кочани-Виница ќе организира трка, Rotary RUN, низ Кочанските улици. Стартот на трката ќе биде пред домот на културата во Кочани. На трката ќе земат учество 220 учесници, меѓу кои и најдобрите натпреварувачи од Македонија. Настанот е веќе…

БИДИ И ТИ ДЕЛ ОД ПРВАТА ХУМАНИТАРНА РОТАРИ ТРКА ВО КОЧАНИ

БИДИ И ТИ ДЕЛ ОД ПРВАТА ХУМАНИТАРНА РОТАРИ ТРКА ВО КОЧАНИ

Биди дел од првата Хуманитaрна Ротари Трка во Кочани, Сабота 26 Март – 18 часот на 5 или 10 километри организрана од Ротари Клубот Кочани-Виница. Трката ќе се одржи на низ Кочанските улици. Право на учество имаат сите љубители на трчањето и здравиот начин на живот. Котизација: 400 денари. Во котизацијата е вклучен стартен пакет…

ПОЛИЦИЈАТА СО ЦВЕЌЕ ИМ ГО ЧЕСТИТАШЕ ДЕНЕШНИОТ ПРАЗНИК НА УЧЕСНИЧКИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

ПОЛИЦИЈАТА СО ЦВЕЌЕ ИМ ГО ЧЕСТИТАШЕ ДЕНЕШНИОТ ПРАЗНИК НА УЧЕСНИЧКИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

Општинскиот Совет за безбедност во сообраќајот на патиштата – Кочани, во соработка со Полициска станица – Кочани, спроведоа акција  „Цвеќе за учесничките во сообраќајот“. Претставници од ОСБСП – Кочани како и дел од вработените во Полициска станица – Кочани заедно со ученици волонтери со подарувањето на цвеќе на учеснички во сообраќајот од понежниот пол им…

ОДРЖАН ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО РОБОТИКА ОД FIRST LEGO ЛИГАТА

ОДРЖАН ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО РОБОТИКА ОД FIRST LEGO ЛИГАТА

Викендов во СОУ „Гошо Викентиев“ – Кочани се одржа државниот натпревар по роботика од First Lego лигата. На натпреварот учествувааа седумдесетина натпреварувачи распоредени во седум екипи и петнаесет ментори. Натпреварот е во соработка со Факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип и истиот се организира секоја година низ повеќе од 100 земји низ…

ЈОУ ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА „ИГРАМЕ И СПОДЕЛУВАМЕ“

ЈОУ ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА „ИГРАМЕ И СПОДЕЛУВАМЕ“

Водечката градинка „Павлина Велјанова“ веќе трета година ја имплементира програмата за социјална кохезија и културен дијалог. Поради тоа во детската градинка вчера, 16.02.2022 година беше одржана работилница со наслов „Играме и споделуваме“, кој како настан беше прикажан пред публика со цел родителите да видат како децата социоемоционалнио се развиваат. Настанот беше емитуван во живо преку…

ДА БИДЕМЕ ДЕЛ ОД СКУРАС КАМП СО ТЕОДОРА ХРИСТОВА

ДА БИДЕМЕ ДЕЛ ОД СКУРАС КАМП СО ТЕОДОРА ХРИСТОВА

Почитувани родители, драги деца! Ајде заедно да се забавуваме, спортуваме, одмориме и ова лето! Не дозволувајте да ви раскажуваат, бидете дел од СКУРАС камп! Запишете се и резервирајте го своето место на време! Термин: 15-22 јули Контакт: ТЕОДОРА ХРИСТОВА – 077791095