Забава

АЛЕКСАНДРА КАМП 2022 ГРЦИЈА – 15.500 ДЕНАРИ (5 РАТИ ФЕВРУАРИ – ЈУНИ)

АЛЕКСАНДРА КАМП 2022 ГРЦИЈА – 15.500 ДЕНАРИ (5 РАТИ ФЕВРУАРИ – ЈУНИ)

Почитувани родители, ученици, кампери. Традицијата продолжува. Информирајте се на време, резервирај свое место по промотивна цена. Тоа што било претходните години можете да го видете на Нашата FB страна Alexandra Camp Stip / Александра Камп Штип Инфо: Проф. Димитар Дамески моб: 075 471 521

СО ДВЕ КОМБИНАЦИИ ОД 40,00 ДЕНАРИ ДО ДОБИВКА ОД 440.000 ЕВРА

СО ДВЕ КОМБИНАЦИИ ОД 40,00 ДЕНАРИ ДО ДОБИВКА ОД 440.000 ЕВРА

Неполни 24 часа по извлечените броеви од 11-тото коло на играта на среќа „Лото 37“ што ја организира Државната лотарија и добиената седумка почнаа да излегуваат и првите сознанија. Тикетот е уплатен во „Балила 1“ во Кочани или киоскот „Кај Џајката“. Тикетот има две комбинации со вкупна вредност од 40,00 денари кои на среќното семејство…

ЛОТО СЕДУМКАТА ПАДНА ВО КОЧАНИ

ЛОТО СЕДУМКАТА ПАДНА ВО КОЧАНИ

Лото седумката од играта „Лото 37“ која ја организира Државната лотарија падна во Кочани и истата на среќниот добитник му донесе добивка од 27.385.728 денари или околу 440,000 евра. Тикетот е уплатен во „Балила 1“ во Кочани, а броевите од добитната комбинација се: 4, 10, 17, 28, 30, 32, 37. На среќниот добитник или добитниците…

ОД АКТИВНОСТИТЕ НА ИЗВИДНИЧКИОТ ОДРЕД „ЛАСТОВИЦА“

ОД АКТИВНОСТИТЕ НА ИЗВИДНИЧКИОТ ОДРЕД „ЛАСТОВИЦА“

Извидничкиот одред „ЛАСТОВИЦА“ од Кочани зеде учество во Форум за ровери кој се оддржа во Сутоморе, Црна Гора во организација на SCOUTS – MONTENEGRO, со свои два претставника од оваа категорија со над 18 години, Раде Василков и Љупка Јорданова. На овој форум  учествуваа вкупно 18 претставника од Македонија од сите одреди. Настанот имаше за…

РЕСТОРАН „АМОР“ ЗАКАЖА НОВА ГОЛЕМА ЗАБАВА

РЕСТОРАН „АМОР“ ЗАКАЖА НОВА ГОЛЕМА ЗАБАВА

Уште не стивнале импресиите од големата забава што во пресрет на Нова година ја организираше ресторан „Амор“ кога гостите ги забавуваше познатиот „TROPICO  BAND“ кога еве сега за Божиќ менаџерскиот тим на „Амор“ закажа нова голема забава. На 7 јануари во Ресторан „Амор“ ќе гостува Дарко Филиповиќ што е убава можност за уште една голема…

СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОО НА СДСМ И КОАЛИЦИЈАТА ДАРУВАА ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА

СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОО НА СДСМ И КОАЛИЦИЈАТА ДАРУВАА ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА

Сите се радуваме на Новата година, но ниедна радост не е толку голема како радоста на едно дете. Во пресрет на новогодишните и божиќните празници членовите на Советот на Општина Кочани, од Општинската организација на СДСМ и Коалицијата, поделија пакетчиња за дечињата од неколку училишта и подарија многу насмевки и љубов. Детската радост е најголемиот…

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“

ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани и Општина Кочани и годинава ќе ја сочуваат традицијата. Ги покануваат граѓаните на Општина Кочани и пошироко да го проследат годинешниот „Новогодишен концерт“. Концертот ќе се одржи во сала, но без присуство на публика а истиот ќе може да се проследи преку фејсбук страната на ОМУ „Ристо Јуруков“ (OOMURISTOJURUKOV). Концертот…

АЈДЕ, ВО САБОТА НА ДОБРА ЗАБАВА ВО РЕСТОРАН „АМОР“

АЈДЕ, ВО САБОТА НА ДОБРА ЗАБАВА ВО РЕСТОРАН „АМОР“

Во пресрет на Новогодишните празници менаџерскиот тим на Ресторан „Амор“ од Кочани се реши да организира уште една добра забава. Одговарајќи на желбите на своите посетители во Сабота (25.12.2021 година) со почеток во 21:00 часот ќе започна забавата со познатата и призната група „TROPICO  BAND“. Резервации на телефонските броеви: 076-276-999   и   072-275-643 Па ајде да…

СКИ ШКОЛА “SKI & SWIM” ШТИП, ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА!!!

СКИ ШКОЛА “SKI & SWIM” ШТИП, ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА!!!

Традицијата продолжува, ТА ,,ДА-НИ травел,,-Штип и ПСК ,,Челични,, Штип организират Акција ,,Научи да Скијаш 2022,,. Одиме во Ски центарот Банско во Бугарија. Старата и позната ски инструкторска екипа повторно ќе се погрижи да го научите и усовршите скијањето, но и да поминете незаборавни 6 дена од зимскиот распуст. Врвно скијање, натпревар, забава, дружење и едукација….

ДВАЕСЕТ И ЧЕТВРТО ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА МЕДОТ“

ДВАЕСЕТ И ЧЕТВРТО ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА МЕДОТ“

По една година пауза поради пандемијата со Ковид 19, денес во организација на Пчеларското здружение „Матица“ од Кочани на платото во Градскиот Трговски Центар во Кочани по дваесет и четврти пат се одржува манифестацијата „Денови на медот“. Единаесет излагачи на кочанчани им понудија квалитетен мед, други пчеларски производи, како и опрема за одржување на пчелните…