Ознака: мостови

ЗАТВОРЕН ПРЕМИНОТ НА РЕКАТА КОН УЛИЦА „ВЕРА КОТОРКА“

ЗАТВОРЕН ПРЕМИНОТ НА РЕКАТА КОН УЛИЦА „ВЕРА КОТОРКА“

Преминот на реката од ул. „Лазар Андонов“ кон ул. „Вера Которка“, подолу од железничкиот подвозник кон градскиот стадион во Кочани е затворен. Општина Кочани од безбедносни причини го затвори преминот преку реката. Одговорноста и грижата за граѓаните е приоритетна обврска и задолжение на општината. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

СЕ ОБНОВУВА БОЈАТА НА МЕТАЛНИТЕ ОГРАДИ ВО КОЧАНИ

СЕ ОБНОВУВА БОЈАТА НА МЕТАЛНИТЕ ОГРАДИ ВО КОЧАНИ

Се освежува бојата на оградите на мостовите и на заштитните огради во Кочани. Со договорот за фарбање огради што Општина Кочани го склучи по спроведена јавна набавка со фирмата „Политехна-компани“ од Кочани, во тек е бојадисувањето на металните огради во Кочани. Активностите започнаа од Двојниот мост. Деновиве екипите работат на мостовите спротиводно на Кочанска Река,…

ИНОВАЦИЈА ИЛИ ВИСТИНСКО РЕШЕНИЕ?

ИНОВАЦИЈА ИЛИ ВИСТИНСКО РЕШЕНИЕ?

Поставувањето на пластични столпчиња во близна на мостот кај Воени отсек наиде на различно размислување кај возачите но и кај останатите учесници во сообраќајот. Едни со критика дека тоа е само обична иновација со која се прави поголем сообраќањено метеж, а другите со спротивно мислење, дека решението е добро и дека така минувачите и возачите…

МОСТОТ КАЈ ЏАМИЈАТА ОСТАНУВА ДА ГО КОРИСТАТ САМО ПЕШАЦИ

МОСТОТ КАЈ ЏАМИЈАТА ОСТАНУВА ДА ГО КОРИСТАТ САМО ПЕШАЦИ

Добро е што надлежните понекогаш го слушаат гласот на народот и реагираат а се во интерес на неговата безбедност. Имено пред извесен период напишавме дека три моста се асфалтирани но и дека едниот од нив што се наоѓа во непосредна близина на Џамијата (Дуди Ханум) што претходно служеше само за пешаци сега по отстранувањето на…

ГРАЃАНИТЕ ВО ДИЛЕМА, ДАЛИ ОСВЕН ПЕШАЦИ МОСТОТ МОЖАТ ДА ГО КОРИСТАТ И ВОЗИЛА

ГРАЃАНИТЕ ВО ДИЛЕМА, ДАЛИ ОСВЕН ПЕШАЦИ МОСТОТ МОЖАТ ДА ГО КОРИСТАТ И ВОЗИЛА

Пред неколку денови од Општина Кочани граѓаните преку медиумите беа информирани дека во градот се асфалтирани три мостови со што се заштитила арматурата од корозија а биле создадени и подобри услови за минувачите. Сепак не е се така идеално како што е информирана јавноста. Имено мостот кај џамијата (Дути Ханум) кој досега се користеше само…