Граѓани

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

За сите корисници, на ден 10.04.2022 во Недела ќе има прекин во водоснабдувањето од 8:00 до 17:00 часот, поради второ преспојување на реконструираниот дел на главниот цевковод. Ви благодариме на разбирањето до сите корисници. КЈП ,, Водовод“-Кочани  

ЧОВЕК ПО ПРИРОДА: МАТЕРИЈАЛНОСТ ИЛИ ДУХОВНОСТ?

ЧОВЕК ПО ПРИРОДА: МАТЕРИЈАЛНОСТ ИЛИ ДУХОВНОСТ?

Секојдневно зборуваме за состојби, вакви или онакви… Човек или Бог, сам по себе и за себе, иницира едно прашање кое се провлекува како вирус. Кој е човекот? Идеализирана лага, обланда на анализи и синтези, производ на зашематени драматургии во едно сурово време-време на неизвесност… Западот или Истокот? Толку е просто… Врз основа на емпириката и…

ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ РЕАГИРААТ: ЗАВРШЕТЕ ЈА УЛИЦАТА ИЛИ ВРАТАТЕ ЈА СТАРАТА СОСТОЈБА

ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ РЕАГИРААТ: ЗАВРШЕТЕ ЈА УЛИЦАТА ИЛИ ВРАТАТЕ ЈА СТАРАТА СОСТОЈБА

Дел од жителите на улицата „Раде Кратовче“ со отворена реакција кон надлежните во Општината. Како што наведуваат тие не се воопшто задоволни од изведувачот а и од инвеститорот за завршување на започнатата работа на нивната улица. „Апелираме до надлежните во општината која воедно е и инвеститор да седнат на маса со изведувачот на градежните работи…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 01.04.2022 ГОДИНА (ПЕТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 01.04.2022 ГОДИНА (ПЕТОК)

За Петок (01.04.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 12:00 часот ќе имаат: м.в. Калиманова глава – зградите спроти објектот „Белведере“, ул. „Мородвишка Епископија“, ул. „Охридска“, ул. „Скопска (делот спроти станбен комплекс Алекс).

ИНТЕРВЈУ: ЏЕВАТ АЗИЗОВ, ВРАБОТЕН ВО ТЕКСТИЛНА КОМПАНИЈА „ДЕЛТЕКС“

ИНТЕРВЈУ: ЏЕВАТ АЗИЗОВ, ВРАБОТЕН ВО ТЕКСТИЛНА КОМПАНИЈА „ДЕЛТЕКС“

КОЈ  САКА  ДА  РАБОТИ,  ТОЈ  ЌЕ  ИМА Во компанијата Делтекс работите повеќе од две години. Што значи ова за Вас како млад човек кој одлучил да живее и егзистира во Кочани? „Тука ми е супер. Одлично сум прифатен од сите. Работата за мене значи осамостојување и подобар живот, не сум зависен од никого и сам…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ИНФОРМАТИВНА РАБОТИЛНИЦА ОД ИПАРД 3 ПРОГРАМАТА

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ИНФОРМАТИВНА РАБОТИЛНИЦА ОД ИПАРД 3 ПРОГРАМАТА

Се известуваат сите граѓани дека на ден 28.03.2022 година (понеделник) во 10:30 часот во Мултикултурниот центар во Кочани ќе се одржи еднодневна информативна работилница за ИПАРД 3 програма. 

СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Се известуваат корисниците на вода од системот за водоснабдување на КЈП „Водовод“ дека в недела, на 27 март 2022 година, во периодот од  8 до 17 часот ќе има прекин на водоснабдувањето. Прекинот на испораката на вода е поради преспојување на реконструираниот дел на главниот цевковод во близина на бунарскиот систем кај главната пумпна станица ,,Грдовски…

ПИСМО ОД НАШ СОГРАЃАНИН: „НЕМА ДА ТРОШИМЕ БЕЛ ОРИЗ ОД ЦРНИ НИВИ“

ПИСМО ОД НАШ СОГРАЃАНИН: „НЕМА ДА ТРОШИМЕ БЕЛ ОРИЗ ОД ЦРНИ НИВИ“

Утринава нешто пред осум часот од загрижен наш сограѓанин ни беа испратени фотографии кои вчера навечер и рано утринава ги направил а и писмо кое во целост Ви го пренесуваме. „Со вас како уредник на порталот комарец сакам да споделам едно свое согледување на разгорената кочанска долина и на нај, нај загадениот град со чад…

ВУЛГАРНИТЕ И НЕДОЛИЧНИТЕ КОМЕНТАРИ ЧУВАЈТЕ ГИ ЗА ВАШИТЕ ПРОФИЛИ

ВУЛГАРНИТЕ И НЕДОЛИЧНИТЕ КОМЕНТАРИ ЧУВАЈТЕ ГИ ЗА ВАШИТЕ ПРОФИЛИ

По кој знае кој пат еве им се обраќам на читателите на порталот. Како и понапред, така и сега ги замолувам за коментари но со пристојна содржина или коментари без вулгарни зборови или дискриминирање на личности без никакви аргументи. Вечерва веќе тројца баниравме а со тој тренд ќе продолжиме без разлика колку ќе се намали…

БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО ЛАЗАРЕВИ ДО СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО ЛАЗАРЕВИ ДО СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

По едногласната одлука од страна на советниците на Советот на Општина Кочани во иднина досегашната Градска спортска сала да го носи името Сашо Лазарев – Чапо се огласи семејството Лазареви. „Јас и мојот син Дино сакаме јавно да искажеме една голема благодарност до сите советници од Советот на Општина Кочани што на последната седница изгласаа…