Граѓани

ЗДРУЖЕНИЕТО „ФОНДАЦИЈА ЕДИНСТВО“ ДОДЕЛИЈА ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА ОД СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИТЕ СЕМЕЈСТВА

ЗДРУЖЕНИЕТО „ФОНДАЦИЈА ЕДИНСТВО“ ДОДЕЛИЈА ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА ОД СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИТЕ СЕМЕЈСТВА

По повод Новогодишните и Божиќните празници Здружението „Фондација Единство“ од Кочани, во соработка со претставници на Оптина Кочани, доделија пакетчиња на социјално загрозените семејства. Здружението „Фондација Единство“ ја претставуваше Столе Велков, Претседател на здружението. Доделените пакетчиња се дел од социјалната програма на Општина Кочани.

ПИСМО ОД ГРУПА ГРАЃАНИ ДО ДИРЕКТОРОТ НА КЈП „ВОДОВОД“ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПИСМО ОД ГРУПА ГРАЃАНИ ДО ДИРЕКТОРОТ НА КЈП „ВОДОВОД“ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Група граѓани доставија писмо во вид на Јавен повик адресирано до директорот на КЈП „Водовод“ – Кочани и Градоначалникот на Општина Кочани. Писмото Ви го пренесуваме во целост: „До директорот на КЈП Водовод – Кочани и Градоначалникот на Општина Кочани Јавен повик Ние граѓаните на град Кочани: Најнапред ви го честитаме изборот на вашите високи…

СОВЕТНИЦИТЕ ОДЛУЧУВААТ: ЌЕ ДОБИЈАТ ЛИ ОБЈЕКТИ ИМИЊА НА ЗАСЛУЖЕНИ СПОРТИСТИ И ДРУГИ ЛЕГЕНДИ НА КОЧАНИ

СОВЕТНИЦИТЕ ОДЛУЧУВААТ: ЌЕ ДОБИЈАТ ЛИ ОБЈЕКТИ ИМИЊА НА ЗАСЛУЖЕНИ СПОРТИСТИ И ДРУГИ ЛЕГЕНДИ НА КОЧАНИ

На утрешната 5-та седница на Советот  на Општина Кочани советниците ќе бидат пред вистински предизвик. Предлогот на советникот Венко Крстевски како член на Комисијата за образование, спорт и култура даден на вчерашната седница на соодветната Комисија „Градската спортска сала“ во иднина да го носе името „Сашо Лазаров – Чапо“ беше усвоен. Сега останува на преостанатите…

ОДРЖАНА ДЕБАТАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

ОДРЖАНА ДЕБАТАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

Во рамките на проектот ReLOaD2 што го реализира Општина Кочани со Програмата за локална демократија – УНДП, во салата на Советот на Општина Кочани (венчална сала), беше одржана Дебата со граѓанските организации од Општина Кочани за приоритети на проектите, со цел успешна соработка и имплементирање проекти кои се од интерес на граѓаните и општината. На…

РОДИТЕЛИТЕ БАРААТ ПОГОЛЕМА ЗАШТИТА ЗА СВОИТЕ ДЕЦА

РОДИТЕЛИТЕ БАРААТ ПОГОЛЕМА ЗАШТИТА ЗА СВОИТЕ ДЕЦА

Деновиве ни се јави наш читател кој очигледно е дека загрижен за здравјето и безбедноста на дечињата кои ја посетуваат Детската градинка „Клон 3“. „За жал но ЕВН со група изведувачи како и пред десет години така и сега поставуваат низок ормар за струја одма до оградата на градинката кај Панаирот во Кочани. Вработените во…

ВОЗАЧИТЕ БАРААТ ЕДНАКВА ПРИМЕНА НА СООБРАЌАЈНИТЕ ЗАКОНИ ЗА СИТЕ

ВОЗАЧИТЕ БАРААТ ЕДНАКВА ПРИМЕНА НА СООБРАЌАЈНИТЕ ЗАКОНИ ЗА СИТЕ

Утринава пристигна писмо од како што е наведено повеќе возачи од Кочани. Имено како што пишуваат тие бараат органите на власта да го нормализираат сообраќајниот хаос во градот пред се да има санкции кон сопствениците на нерегистрираните возила како и на учесниците во сообраќајот кои не поседуваат возачка дозвола Писмото го објавуваме во целост: „Сведоци…

„ПАНДА – ХЕМИСКО ЧИСТЕЊЕ“ ГО ЗАОКРУЖУВА ПРОЕКТОТ, ЗАПОЧНА СО ЧИСТЕЊЕ И НА ВЛЕЗОВИТЕ НА ЗГРАДИТЕ

„ПАНДА – ХЕМИСКО ЧИСТЕЊЕ“ ГО ЗАОКРУЖУВА ПРОЕКТОТ, ЗАПОЧНА СО ЧИСТЕЊЕ И НА ВЛЕЗОВИТЕ НА ЗГРАДИТЕ

Ако пред извесно време објавивме дека „Панда – хемиско чистење“ ја прошири својата дејност со започнување на чистење на станови, канцеларии и други поголеми објекти, еве сега проспектот на сопствениците почна да ја добива својата конечна физиономија. „Панда – хемиско чистење“ започна со чистење и на влезовите во зградите. Се користат најнови средства за чистење…

АЈДЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ,  ДА И ПОМОГНЕМЕ НА НАТАША

АЈДЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ, ДА И ПОМОГНЕМЕ НА НАТАША

27 годишната Наташа Стефанова од Кочани, мајка на две малолетни деца, има потреба од финансиска помош за да оди во Турција на операција на мозокот, вадење на тумор во мозокот, болест со која се соочува скоро две години. Лекарите од Македонија на два наврати пробале со операција да и го извадат туморот но не успеале…

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ДУШАН ПЕТРЕВСКИ“

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ДУШАН ПЕТРЕВСКИ“

Добивме писмо со кратка содржина и неколку фотографии од жителите на улицата „Душан Петревски“ (како што не информираат крак од поранешна „14-та бригада“) кое во целост ви го пренесуваме. „Ве молиме да го објавите нашето писмо како и да ги објавите овие фотографии кои се направени на улицата Душан Петревски. На улицата немаме асфалт и…

ЗНМ: ОСУДА ЗА ОДНОСОТ НА ДАШТЕВСКИ КОН НОВИНАРИТЕ, А МВР ДА ПОСТАПИ ПО ПОПЛАКИТЕ ОД СТРАНА НА ОНЛАЈН МЕДИУМИТЕ

ЗНМ: ОСУДА ЗА ОДНОСОТ НА ДАШТЕВСКИ КОН НОВИНАРИТЕ, А МВР ДА ПОСТАПИ ПО ПОПЛАКИТЕ ОД СТРАНА НА ОНЛАЈН МЕДИУМИТЕ

На денешната попладневна конференција за медиумите организирана од Државната изборна комисија, Претседателот на ДИК Александар Даштевски имаше непрофесионален и омаловажувачки однос кон дел од новинарите во делот кога се обидуваше да одговара на новинарските прашања. На новинарско прашање од страна на новинарка во врска со најавата за продолжување на рокот за гласање после 19 часот…