Забава

УЧЕНИЦИ ОД СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ – КОЧАНИ, ГО ИЗРАБОТИЈА НАЈГОЛЕМОТО ВЕЛИГДЕНСКО ЈАЈЦЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

УЧЕНИЦИ ОД СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ – КОЧАНИ, ГО ИЗРАБОТИЈА НАЈГОЛЕМОТО ВЕЛИГДЕНСКО ЈАЈЦЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Учениците од машинскиот актив под менторство на Ивица Јорданов го изработија највисокото велигденско јајце во Република Македонија кое е високо 3,20 метра и тешко 200 килограми. Јајцето е поставено во градскиот парк во склоп на Велигденскиот хепенинг ,,Сподели радост”. Од име на сите вработени во СОУ,, Гошо Викентиев”- Кочани Ви посакуваме среќни велигденски празници !!!…

СО МАСКИ И ШЕГИ ОДБЕЛЕЖАН 1 АПРИЛ

СО МАСКИ И ШЕГИ ОДБЕЛЕЖАН 1 АПРИЛ

Во пресрет на 1 Април, Денот на шегата, на платото на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани се одржа традиционалната „Априлијада“. Во програмата, маскирани настапија деца од Детската градинка „Павлина Велјанова“, Приватната градинка „Амичи“ и ученици од училиштата во Кочани. Учесниците, родителите и сите присутни ги поздрави градоначалникот Љупчо Папазов, кој на сите деца…

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ОД РАСПИШАНИОТ КОНКУРС „АФКО 2023“

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ОД РАСПИШАНИОТ КОНКУРС „АФКО 2023“

Жирито во состав Јане Атанасов – претседател, Иван Котев и м–р Доне Донев, членови за оценување на пристигнатите афоризми на Конкурсот на „АФКО 2023“, на седницата одржана онлајн на 24 и 25 март 2023 година ги разгледа авторските сетови (со по 10 афоризми) на тема ДОВЕРБА и ја донесе следнава: ОДЛУКА Првата награда му се…

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ СО НАСТАП ВО ЦРНА ГОРА

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ СО НАСТАП ВО ЦРНА ГОРА

На покана од страна на Националната Координаторка во Министерството за труд и социјална работа на Црна Гора, а воедно драга пријателка на Ансамблот, Буда Џуканович, нашиот Ансамбл беше како посебен гостин од регионот да присуствува и да земе учество во културно-уметничката програма на отварање на најголемиот во регионот Дом за стари лица во општина Никшич…

ИЗВИДНИЦИТЕ ИМ УКАЖАА ПОЧИТ НА КОЧАНСКИТЕ ХЕРОИ

ИЗВИДНИЦИТЕ ИМ УКАЖАА ПОЧИТ НА КОЧАНСКИТЕ ХЕРОИ

Членовите на ИО „Ластовица“ од Кочани уште еднаш покажаа како треба да се негува и почитува историското и национално минато. Тие во саботата на 18.3.2023 година, организраа почесен марш до селото Главовица, каде положија цвеќе на споменикот на Љупчо Сантов и Раде Кратовче. На 23.3.1944 година првоборците од Кочани на тоа место биле убиени од…

ЛЕТУВАЊЕ ВО  ОХРИД

ЛЕТУВАЊЕ ВО ОХРИД

Спортско Едукативен Летен камп „Охрид 2023″, Хотел Десарет – Охрид, Термин 11-16 Јули 2023 Цена 11.900 денари (на 5 рати) Полн пансион – Шведска  маса Сместување по 2 или 3 ученика Екскурзии, Сопствена плажа, базен. Едукативни и креативни работилници Eкипни спортови, спортско-рекреативни активност.  Забава и дружење Проф. Димитар Дамески 075/471-521 Нека биде и Вашето дете…

А П Е Л

А П Е Л

Општина  Кочани упатува апел до сите заинтересирани фирми да се вклучат финансиски во збогатување на културно-уметничката програма по повод велигденските празнувања под мотото „Сподели радост. Оваа година Општина Кочани за прв пат во соработка со бизнис секторот овозможува поинакво одбележување на претстојните Велигденски празнувања под мотото „Сподели радост“. Одбележувањето ќе се случи во Градскиот парк…

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ СО ЛИЧНИ РАКОТВОРБИ ГО ЧЕСТИТАА ПРАЗНИКОТ НА ЖЕНАТА

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ СО ЛИЧНИ РАКОТВОРБИ ГО ЧЕСТИТАА ПРАЗНИКОТ НА ЖЕНАТА

„Биди единствена, биди храбра, биди своја, биди жена…“ е пораката со која денес во „Паркот на Револуцијата“ ученици од ООУ „Никола Карев“ од Кочани на припадничките на понежниот пол им го честитаа 8-март, Меѓународниот ден на жената. За таа цел денес на платото во „Паркот на Револуцијата“ во Кочани, учениците од ООУ „Никола Карев“ од…

НАЈАВЕНИ КОНЦЕРТИ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

НАЈАВЕНИ КОНЦЕРТИ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

По повод 8-ми Март „Меѓународниот ден на жената“ ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани ќе одржи два концерта. Првиот концерт ќе биде одржан на 06.03.2020 година (Понеделник) со почеток во 18:00 часот во ДК „Бели Мугри“ Фоаје – 1 во Кочани, додека вториот концерт е закажан за 09.03.2023 година (Четврток) во ДК „Тошо Арсов“ во Виница…

УЧЕНИЦИ ОД КРИЖЕВЦИ НА ЗИМОВАЊЕ НА „ПОНИКВА“

УЧЕНИЦИ ОД КРИЖЕВЦИ НА ЗИМОВАЊЕ НА „ПОНИКВА“

Осуммина ученички од основно образование од Крижевци, Република Хрватска зимскиот распуст го поминуваат на Спортско-рекреативниот центар Пониква, на Осоговските Планини. Ученичките денеска учествуваа на работилница организирана во ОУ „Малина Попиванова“, каде имаа можност да изработуваат креативни изработки, а воедно остварија средба и со градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, на кого можеа да му ги…