Ознака: хуманост

СОБРАНИТЕ СРЕДСТВА ОД ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА ОРГАНИЗИРАНА ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ УПЛАТЕНИ НА ВИСТИНСКАТА АДРЕСА

СОБРАНИТЕ СРЕДСТВА ОД ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА ОРГАНИЗИРАНА ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ УПЛАТЕНИ НА ВИСТИНСКАТА АДРЕСА

Собраните  средства од хуманитарната акција „Меѓународниот ден на солидарноста“ и од „Новогодишниот базар“ организирани од ООУ „Никола карев“ – Кочани и ПУ од село Тркање денес беа уплатени на вистинската адреса. „Денес ги уплативме средствата кои ги собравме од спроведената хуманитарна акција за ,,меѓународниот ден на солидарноста”. Средствата се уплатени на ученик од нашето училиште…

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ПОДАРЕТЕ ЉУБОВ, ПОДАДЕТЕ РАКА“

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ПОДАРЕТЕ ЉУБОВ, ПОДАДЕТЕ РАКА“

По повод празникот на љубовта „Свети Валентин“ во Недела и Понеделник (13 и 14 Февруари) ќе биде организирана хуманитарна акција под мотото „Подарете љубов, подадете рака“. За таа цел во периодот од 12:00 до 17:00 часот во Градскиот Трговски Центар во Кочани ќе биде поставен продажен штанд на кој ќе бидат изложени предмети кои ја…

ХУМАНОСТА НА ДЕЛО, СОБРАНИ ПОТРЕБНИТЕ ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА НАТАША СТЕФАНОВА ОД КОЧАНИ

ХУМАНОСТА НА ДЕЛО, СОБРАНИ ПОТРЕБНИТЕ ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА НАТАША СТЕФАНОВА ОД КОЧАНИ

Благодарение на хуманите граѓани од Кочани, регионот и од цела држава како и на оние од странство за кратко време откако беше објавено во медиумите, се собраа потребните средства за лекување на 27 годишната Наташа Стефанова од Кочани. Финансиската помош и е потребна за лекување и отстранување на туморот на мозокот, болест со која се…

АЈДЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ,  ДА И ПОМОГНЕМЕ НА НАТАША

АЈДЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ, ДА И ПОМОГНЕМЕ НА НАТАША

27 годишната Наташа Стефанова од Кочани, мајка на две малолетни деца, има потреба од финансиска помош за да оди во Турција на операција на мозокот, вадење на тумор во мозокот, болест со која се соочува скоро две години. Лекарите од Македонија на два наврати пробале со операција да и го извадат туморот но не успеале…