Ознака: проект

КАФЕ ДЕ АНАТОЛИА (CAFÉ DE ANATOLIA) ВО ЖИВО ВО „СУЛИ АН“ (СКОПЈЕ), ФУЗИЈА НА МУЗИКА И ИСТОРИЈА

КАФЕ ДЕ АНАТОЛИА (CAFÉ DE ANATOLIA) ВО ЖИВО ВО „СУЛИ АН“ (СКОПЈЕ), ФУЗИЈА НА МУЗИКА И ИСТОРИЈА

Во хармонична фузија на култура, историја и музика, Кафе Де Анатолиа го претстави својот најнов жив настап, снимен меѓу древните ѕидови на Сули Ан во Стариот базар/чаршија на Скопје. Во соработка со Факултетот за уметности, овој посебен настап ги обединува познатите уметници Маџноон (Majnoon) од Турција, Били Естебан (Billy Esteban), А. Јовевски (Aleksandar Jovevski) и…

ПРОЕКТ ЗА ПОБЕЗБЕДНА ИНКЛУЗИВНА ЗАЕДНИЦА ЗА ДЕЦАТА ПРЕЛУ ПОЧИТУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА ДЕТЕТО

ПРОЕКТ ЗА ПОБЕЗБЕДНА ИНКЛУЗИВНА ЗАЕДНИЦА ЗА ДЕЦАТА ПРЕЛУ ПОЧИТУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА ДЕТЕТО

Денеска во Мултикултурниот центар во Кочани се одржа настан под наслов „Кон побезбедна и инклузивна заедница за децата преку почитувањето на правото на детето“ во организација на Здружението Двојна Надеж од Штип.   Целта на проектот е подигање на свеста и капацитетите на децата и на креаторите на јавни политики за поголема инклузивност и безбедност…

СО ПРОЕКТОТ „ЗАД УРБАНОТО“ – ЗА ПРВ ПАТ ОПШТИНА КОЧАНИ Е ДЕЛ ОД ЕВРОПСКАТА ПРОГРАМА URBACT IV

СО ПРОЕКТОТ „ЗАД УРБАНОТО“ – ЗА ПРВ ПАТ ОПШТИНА КОЧАНИ Е ДЕЛ ОД ЕВРОПСКАТА ПРОГРАМА URBACT IV

Одборот за мониторинг на европската програма URBACT IV одобри 30 интегрирани мрежи за планирање на акции, во кои ќе учествуваат вкупно 252 организации (градови, региони, универзитети…) од 28 европски земји. Меѓу нив и мрежата Beyond the Urban, мрежа предводена од Creacció и во која партнер е Општина Кочани . Главната цел на Beyond the Urban…

ПРОМОВИРАЊЕ НА ПРОЕКТОТ „ЗАПОЗНАЈ ГИ УБАВИНИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ“

ПРОМОВИРАЊЕ НА ПРОЕКТОТ „ЗАПОЗНАЈ ГИ УБАВИНИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ“

Во општина Кочани започна нов проект „Запознај ги убавините на општина Кочани“, кој во наредните дванаесет месеци ќе го имплементира Здружението „Еко Тим Исток“ – Кочани во партнерство со „Здружението на бизнис жени“ – Скопје. Оваа активност се реализира во рамките на „Регионалната програма за локална демократија на Западен Балкан 2 – ReLOaD2“, која е…

ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИТЕ СО ЛИЦАТА ВКЛУЧЕНИ ВО ПРОГРАМАТА ОКР 2023/2024

ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИТЕ СО ЛИЦАТА ВКЛУЧЕНИ ВО ПРОГРАМАТА ОКР 2023/2024

Денес во просториите на општинската сала беше остварена средба со која беше означен почетокот на програмата Општинско корисна работа 2023/24 година. Вклучени се вклупно 15 лица на 13 позиции, односно негуватели на лица со попреченост, негуватели во градинка, посредници во Центар за донација и фасилитатор за јакнење на социјален дијалог, додека за образовен и личен…

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ГРАТЧЕ – ДА БЛЕСНЕ ЕЗЕРСКИОТ БИСЕР“

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ГРАТЧЕ – ДА БЛЕСНЕ ЕЗЕРСКИОТ БИСЕР“

ПРОМОЦИЈА  НА  ПРОЕКТОТ  „ГРАТЧЕ  –  ДА  БЛЕСНЕ  ЕЗЕРСКИОТ  БИСЕР“ Почитувани, „На оваа прес конференција, која ја одржуваме на брегот на езерскиот бисер „Градче“, практично го промовираме Проектот: „Градче – да блесне езерскиот бисер“, кој почнува со  имплементирање од денеска и ќе се спроведува во наредните шест месеци“, истакна на прес конференцијата Ангела Митевска, асистент на…

ИНФОРМАТИВЕН ДЕН – ОБУКА НА АПЛИКАНТИ ВО РАМКИТЕ НА INTERREG ИПА ПРОГРАМАТА ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА СО РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА

ИНФОРМАТИВЕН ДЕН – ОБУКА НА АПЛИКАНТИ ВО РАМКИТЕ НА INTERREG ИПА ПРОГРАМАТА ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА СО РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА

Денеска во Мултикултурниот центар во Кочани се одржа информативен ден за аплицирање со проектни концепти во Првиот повик која се реализира од Територијалната стратегија во рамките на INTERREG ИПА Програмата за прекугранична соработка Република Северна Македонија со Република Бугарија. Целта на денешниот настан беше да се означи официјалниот почеток на новиот програмски период во кој…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ СО ПРОЕКТ ОД ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМАТА „МУЗИЧКИ БАЛКАНСКИ ВОЗ ЗА МИР“

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ СО ПРОЕКТ ОД ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМАТА „МУЗИЧКИ БАЛКАНСКИ ВОЗ ЗА МИР“

Во периодот од 5 до 7 април 2023 година, во градот Пазарџик, Р.Бугарија, беше организиран првиот партнерски состанок на проектот „Музички балкански воз за мир“ од Еразмус+ програмата. Прв ЕРАЗМУС проект за ООМУ „Ристо Јуруков“ Кочани. Партнери во овој проект се НВО и училишта од РСМакедонија, Бугарија и Грција и тоа: ООМУ Ристо Јуруков Кочани…

СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ –  ЗАВРШЕН ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „ЕВРОПСКИ ДИМЕНЗИИ НА СТРУЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ЕКОНОМИЈАТА

СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – ЗАВРШЕН ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „ЕВРОПСКИ ДИМЕНЗИИ НА СТРУЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ЕКОНОМИЈАТА

Во рамките на проектот Европски димензии на стручното образование во економијата, проект од програмата Еразмус +, шест ученици од економско – правна и трговска струка присуствуваа на 14 дневна пракса со цел запознавање со работата на Европските проекти. Тројца ученика праксата ја реализираа во невладина организација во Кушадаси (Турција) а другите тројца во невладина организација…

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМАТА „ДИГИТАЛНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО“

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМАТА „ДИГИТАЛНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО“

Денес во Кочани се одржа Завршниот проект од Еразмус+ програмата , „Дигитално културно наследство“. Голубинка Георгиева ги поздрави присутните од името на Локалната самоуправа како и домаќинот на овој настан Александар Андов – в.д. директор во ООУ „Никола Карев“ од Кочани. Поздравно обраќање имаа и претставниците од учесниците во проектот од Република Хрватска и Република…