Забава

„ROTARY RUN“ ТРКА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ

„ROTARY RUN“ ТРКА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ

Во организација на Ротари клубот „Кочани – Виница“ за прв пат се одржа урбаната трка „Rotary Run“ низ централните улици во Кочани. Трката започна пред Центарот за култура „Бели Мугри“ од каде на кружна патека низ улиците„Кеј на револуција“, „Борис Трајковски“, „Гоце Делчев“ и дел од „Маршал Тито“. На трката учествуваат над 230 учесници, во…

И З В Е С Т У В А Њ Е

И З В Е С Т У В А Њ Е

Ги известуваме граѓаните дека на ден 26 Март 2022 година (Сабота), со почеток во 18 часот Ротари клубот Кочани-Виница ќе организира трка, Rotary RUN, низ Кочанските улици. Стартот на трката ќе биде пред домот на културата во Кочани. На трката ќе земат учество 220 учесници, меѓу кои и најдобрите натпреварувачи од Македонија. Настанот е веќе…

БИДИ И ТИ ДЕЛ ОД ПРВАТА ХУМАНИТАРНА РОТАРИ ТРКА ВО КОЧАНИ

БИДИ И ТИ ДЕЛ ОД ПРВАТА ХУМАНИТАРНА РОТАРИ ТРКА ВО КОЧАНИ

Биди дел од првата Хуманитaрна Ротари Трка во Кочани, Сабота 26 Март – 18 часот на 5 или 10 километри организрана од Ротари Клубот Кочани-Виница. Трката ќе се одржи на низ Кочанските улици. Право на учество имаат сите љубители на трчањето и здравиот начин на живот. Котизација: 400 денари. Во котизацијата е вклучен стартен пакет…

ПОЛИЦИЈАТА СО ЦВЕЌЕ ИМ ГО ЧЕСТИТАШЕ ДЕНЕШНИОТ ПРАЗНИК НА УЧЕСНИЧКИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

ПОЛИЦИЈАТА СО ЦВЕЌЕ ИМ ГО ЧЕСТИТАШЕ ДЕНЕШНИОТ ПРАЗНИК НА УЧЕСНИЧКИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

Општинскиот Совет за безбедност во сообраќајот на патиштата – Кочани, во соработка со Полициска станица – Кочани, спроведоа акција  „Цвеќе за учесничките во сообраќајот“. Претставници од ОСБСП – Кочани како и дел од вработените во Полициска станица – Кочани заедно со ученици волонтери со подарувањето на цвеќе на учеснички во сообраќајот од понежниот пол им…

ОДРЖАН ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО РОБОТИКА ОД FIRST LEGO ЛИГАТА

ОДРЖАН ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО РОБОТИКА ОД FIRST LEGO ЛИГАТА

Викендов во СОУ „Гошо Викентиев“ – Кочани се одржа државниот натпревар по роботика од First Lego лигата. На натпреварот учествувааа седумдесетина натпреварувачи распоредени во седум екипи и петнаесет ментори. Натпреварот е во соработка со Факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип и истиот се организира секоја година низ повеќе од 100 земји низ…

ЈОУ ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА „ИГРАМЕ И СПОДЕЛУВАМЕ“

ЈОУ ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА „ИГРАМЕ И СПОДЕЛУВАМЕ“

Водечката градинка „Павлина Велјанова“ веќе трета година ја имплементира програмата за социјална кохезија и културен дијалог. Поради тоа во детската градинка вчера, 16.02.2022 година беше одржана работилница со наслов „Играме и споделуваме“, кој како настан беше прикажан пред публика со цел родителите да видат како децата социоемоционалнио се развиваат. Настанот беше емитуван во живо преку…

ДА БИДЕМЕ ДЕЛ ОД СКУРАС КАМП СО ТЕОДОРА ХРИСТОВА

ДА БИДЕМЕ ДЕЛ ОД СКУРАС КАМП СО ТЕОДОРА ХРИСТОВА

Почитувани родители, драги деца! Ајде заедно да се забавуваме, спортуваме, одмориме и ова лето! Не дозволувајте да ви раскажуваат, бидете дел од СКУРАС камп! Запишете се и резервирајте го своето место на време! Термин: 15-22 јули Контакт: ТЕОДОРА ХРИСТОВА – 077791095

АЛЕКСАНДРА КАМП 2022 ГРЦИЈА – 15.500 ДЕНАРИ (5 РАТИ ФЕВРУАРИ – ЈУНИ)

АЛЕКСАНДРА КАМП 2022 ГРЦИЈА – 15.500 ДЕНАРИ (5 РАТИ ФЕВРУАРИ – ЈУНИ)

Почитувани родители, ученици, кампери. Традицијата продолжува. Информирајте се на време, резервирај свое место по промотивна цена. Тоа што било претходните години можете да го видете на Нашата FB страна Alexandra Camp Stip / Александра Камп Штип Инфо: Проф. Димитар Дамески моб: 075 471 521

СО ДВЕ КОМБИНАЦИИ ОД 40,00 ДЕНАРИ ДО ДОБИВКА ОД 440.000 ЕВРА

СО ДВЕ КОМБИНАЦИИ ОД 40,00 ДЕНАРИ ДО ДОБИВКА ОД 440.000 ЕВРА

Неполни 24 часа по извлечените броеви од 11-тото коло на играта на среќа „Лото 37“ што ја организира Државната лотарија и добиената седумка почнаа да излегуваат и првите сознанија. Тикетот е уплатен во „Балила 1“ во Кочани или киоскот „Кај Џајката“. Тикетот има две комбинации со вкупна вредност од 40,00 денари кои на среќното семејство…

ЛОТО СЕДУМКАТА ПАДНА ВО КОЧАНИ

ЛОТО СЕДУМКАТА ПАДНА ВО КОЧАНИ

Лото седумката од играта „Лото 37“ која ја организира Државната лотарија падна во Кочани и истата на среќниот добитник му донесе добивка од 27.385.728 денари или околу 440,000 евра. Тикетот е уплатен во „Балила 1“ во Кочани, а броевите од добитната комбинација се: 4, 10, 17, 28, 30, 32, 37. На среќниот добитник или добитниците…