Ознака: училиште

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

Би сакале да ве известиме дека ученикот Давид Димитров, ученик во второ одделение во ОУ,,Св.Кирил и Методиј“ од Кочани по втор пат го освои  првото место на Светскиот математички натпревар кој оваа година се одржа во Дубаи. Ученикот Давид Димитров на 28.01.2023година се натпреваруваше во конкуренција на 20.603деца од 84-држави и притоа го освои шампионскиот…

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РЕАЛИЗИРАНА АКТИВНОСТ ПОМЕЃУ ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ И ЈОУДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – КОЧАНИ

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РЕАЛИЗИРАНА АКТИВНОСТ ПОМЕЃУ ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ И ЈОУДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – КОЧАНИ

Во пресрет на предстојните Велигденски празници и во пресрет на предстојните уписи на првачиња за учебната 2023/2024година, денес во ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани се реализираше настан помеѓу вработени и ученици од училиштето и вработени и дечиња од ЈОУДГ,,Павлина Велјанова“ од Кочани. Денес  наставниците и учениците од петто одделение од  ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани во соработка со вработените…

ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – КОЧАНИ: СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА ЗА НАВОДНА ДИСКРИМИНАЦИЈА ВО УЧИЛИШТЕТО

ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – КОЧАНИ: СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА ЗА НАВОДНА ДИСКРИМИНАЦИЈА ВО УЧИЛИШТЕТО

И З Ј А В А Во врска со настанатата ситуација и објавените видеа на социјалните мрежи и на дел од медиумите, од родител на ученичка, во нашето училиште ООУ,,Малина Попиванова,“ Кочани, во кои директно е нападнат интегритетот на училиштето и вработените би сакале да Ве информираме дека : Во училиштето ООУ,,Малина Попиванова“ Кочани не…

ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ОТВОРЕНА СОБА ЗА РОДИТЕЛИ

ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ОТВОРЕНА СОБА ЗА РОДИТЕЛИ

Денес во нашето училиште ја отворивме Собата за родители во која родителите на нашите ученици ќе имаат свој простор за разговор со секој наставник од кого имаат потреба и тоа во свое катче каде ќе можат да разговараат за сите потреби на своите дечиња. Собата е направена со средствата собрани од Новогодишниот базар. „ООУ,,Никола Карев”-Кочани“…

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ДИРЕКТОРОТ НА ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ДИРЕКТОРОТ НА ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“

Директорот на ООУ „Малина Попиванова“ од Кочани  Благој Петров на денешната прес конференција ги најави претстојните активности на училлиштето. Го најави Базарот на можности, што ќе се одржи на 7 март, ден пред Меѓународниот ден на жената. Во оваа активност, односно во изработка на ракотворбите што ќе бидат изложени на продажба, се вклучени учениците, нивни…

ПОВЕЌЕГОДИШНИОТ ПРОБЛЕМ СО ВЛАГАТА ВО КАБИНЕТИТЕ РЕШЕН НА ИНОВАТИВЕН НАЧИН

ПОВЕЌЕГОДИШНИОТ ПРОБЛЕМ СО ВЛАГАТА ВО КАБИНЕТИТЕ РЕШЕН НА ИНОВАТИВЕН НАЧИН

Проблемот за учениците и вработените кои настава држеа во подрумските кабинети во СОУ „Гошо Викентиев“ и со години се соочуваа со влага, сека е минато. Имено години на назад после дождовите тој слободен простор едноставно пливаше во вода. Се правеа разни обиди со фрлање на песок, потоа со изолација со тер хартија колку толку да…

МАРИЈА КОЦЕВ НОВ В.Д. ДИРЕКТОР НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

МАРИЈА КОЦЕВ НОВ В.Д. ДИРЕКТОР НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

По завршувањето на шестмесечниот мандат на Александар Андов, за нов в.д. директор во ООУ „Никола Карев“ – Кочани е именувана Марија Коцев, професор по физичко воспитување. Како што истакнуваат од колективот на училиштето се работи за професионалец за кој сите се надеваат дека ќе продолжи онаму каде што Андов застана и дека училиштето со нови…

АЛЕКСАНДАР АНДОВ: ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО МАНДАТОТ ОД ШЕСТ МЕСЕЦИ

АЛЕКСАНДАР АНДОВ: ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО МАНДАТОТ ОД ШЕСТ МЕСЕЦИ

Денеска беше отворена новата комплетно реновирана наставничка канцеларија во ОУ „Никола Карев“ Кочани која воедно беше и последниот проект од повеќето кои се реализираа во време на сега веќе претходниот в.д. директор Александар Андов. За време на својот мандат од шест месеци освен оваа реновирана наставничка канцеларија во ООУ „Никола Карев“ – Кочани Александар Андов…

РЕНОВИРАНАТА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА НАСТАВНИЦИТЕ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА

РЕНОВИРАНАТА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА НАСТАВНИЦИТЕ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА

Денес во ООУ „Никола Карев“ беше пуштена во употреба новата комплетно реновирана канцеларија за натавниците која е уште еден од низата проекти на досегашниот в.д. Директор на училиштето Александар Андов. „Огромно задоволство е што денес ја отворивме комплетно реновираната Наставничка канцеларија во модерен и современ стил, каде наставниците ќе можат во пријатна атмосфера да ги…

ДИРЕКТОР НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ – ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЗАВРШЕНИТЕ ПРОЕКТИ ВО ПРВАТА ГОДИНА ОД МАНДАТОТ

ДИРЕКТОР НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ – ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЗАВРШЕНИТЕ ПРОЕКТИ ВО ПРВАТА ГОДИНА ОД МАНДАТОТ

Почитувани, Функцијата директор на СОУ „Гошо Викентиев“ ја извршувам од декември 2021 година. Во моментот кога стапив на функција, училиштето го затекнав во доста лоша состојба настаната при пропуст на изведувачот, кој во тој момент извршуваше промена на кровниот покривач на дел од училиштето во лоши временски услови, кога беше поплавена училишната зграда. Од тие…