All Posts By Славчо Ивановски

ЧЕТВРТАТА СЛИКА ПОДАРОК ОД БЛАГОЈ ЗАШОВ ЌЕ ГО КРАСИ „МУЛТИКУЛТУРНИОТ ЦЕНТАР“ ВО КОЧАНИ

Како дел од програмата на годинешната манифестација „Денови на кочанскиот ориз 2022“ за утре (Среда) е најавена промоција на книгата „Солзите на сестра ми“ од авторот Лилјана Зашова. Промоцијата ќе се одржи во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани со почеток во 12:00 часот. Токму престојот во Кочани семејството Зашови ќе го искористи на…

ОО СДСМ КОЧАНИ, РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ДПМНЕ ОД 04.10.2022

Почитувани, Итавте кон преземање на локалната власт, се послуживте со секакви манипулации да ги убедете граѓаните да ви ја дадат нивната доверба, гордо парадиравте откако вашите планови се остварија, но заборавивте на еден многу важен детал – локалната власт е во служба на граѓаните. Локалната власт не е наменета за остварување на лични интереси. Тоа…

ПРЕС НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ, ДАЛИ ГРАЃАНИТЕ СЕ ДОЛЖНИ ДА СУБВЕНЦИОНИРААТ БИЗНИСМЕНИ

Почитувани, Дали граѓаните се должни да субвенционираат одредени бизниси кои се во сопственост на одредени подинци? Во нормална држава ова е недозволиво, ама кај нас во општина Кочани очигледно дека суровата вистина е токму таа. За што всушност се работи? ВМРО – ДПМНЕ како десна партија секој пат се залага за поддршка на бизнисите кои…

„ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ 2022“ – ПРОМИЦИЈА НА КНИГИ, МУЗИКА, СРЕДБИ СО ПИСАТЕЛИ И ПОЕТИ, ЗАЖНЕЈУВАЊЕ

Манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“ 2022, годинава ќе се одржи од 4 до 8 октомври. Во склоп на овогодинешната програма во перидот од 4 до 7 октомври ќе се одржат промоции на книги, средби со писатели во основните училишта во Кочани и литературни читања.   Централниот дел од манифестацијата, традиционалното зажнејување и вршидба ќе се…

ВЕЛИЧЕСТВЕНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ ВО ТУРЦИЈА НА ФА „АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕВ“ ОД КОЧАНИ

Фолклорниот ансамбл „Александар Турунџев“ од Кочани кој се наоѓа на пет дневна турнеја во градот Фетие во Турција величествено беше претставен за време на одржувањето на Меѓународниот фолклорен фестивал. На фестивалот учествуваат ансамбли од десет држави а дваесетина членови на ФА „Александар Турунџев“ од Кочани достојно го претставуваат Македонскиот фолклор и култура. За време на…

ВО ПЕТОК ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБА „ЛЕСНОВСКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА 2022“

Во петок (07.10.2022 година) во НУ ЦК „Бели мугри“ во Кочани, во салон „Фоаје 1“  со почеток во 12:30 часот ќе биде отворена изложбата „Лесновска ликовна колонија 2022“. Комплетната организација на изложбата е на Домот на културата од Пробиштип а истата е дел од проектот „Преземање изложби 2022“ и е дел од годинешната програма на…

ВО БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“, НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО 2022 И ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ПОД ФЕНЕРОТ НА ДИОГЕН“

Утре  (Вторник) во Библиотека „Искра“ во Кочани ќе бидат одбележани два културни настани. 09:30 часот – „Недела на детето 2022“, едукативна работилница „Јас и моите детски права“ – организатори ЈОУ Библиотека „Искра“ во соработка со ЈОУ Детска градинка „Павлина Велјанова“ – Кочани 17:00 часот – Промоција на книгата „Под фенерот на Диоген“ од Јане Атанасов….

НОВО ПРОТИВПОЖАРНО ТЕРЕНСКО ВОЗИЛО ДОНАЦИЈА ЗА ТППЕ КОЧАНИ

Ново противпожарно теренско возило, донација од „Дирекцијата за заштита и спасување“ и е доделено на Територијалната Противпожарна единица Кочани. Територијалната противпожарна единица – Кочани со новото возило кое од денес е во возниот парк на единицата ќе има побрзо интервенирање а истото ќе може да го користи за гаснење на пожари на отворено, односно при…

СЕ АСФАЛТИРА ВТОРАТА ФАЗА ОД ЛОКАЛНИОТ ПАТ КРУШКА – АЈДАР

Започна асфалтирањето на вториот дел од локалниот пат Крушка-Ајдар на оддалеченост од 16 км од Кочани, во планинските предели на Осоговските Планини. Вкупната должина на новоизградениот дел на патот изнесува околу 770 метри. Асфалтирани се 200 метри, а деновиве ќе биде асфалтиран и остатокот од новоизградениот дел. Изведувач на работите е фирмата „Стоименов“. Општина  Кочани

СООПШТЕНИЕ НА ОО СДСМ КОЧАНИ 03.10.2022 НАПАДОТ Е НАЈДОБРА ОДБРАНА

Почитувани, Нашата советничка група е конструктивна и секогаш на страната за доброто на сите. Планот за вработувања доби наша поддршка како чекор напред кон реализација на веќе започнатите проекти. Планот мораше да се изгласа затоа што како воопшто би функционирала една градинка ако нема вработено соодветен кадар!? Ниту имало ниту ќе имаме договор за вработувања…